Wat houdt een baby spa in?

Hydrotherapie is een speciaal ontworpen babybad wat gevuld is met gezuiverd water wat vrij is van chloor of chemicaliën. Het water is altijd op een constante temperatuur, 35-37 graden, dit is tevens hetzelfde temperatuur wat ook in de baarmoeder heeft gezeten. Op deze manier waant een baby zich terug in de veilige omgeving van de baarmoeder.

afspraak maken

Helpt de baby lekker slapen

De baby spa is ideaal voor baby’s die een moeilijk slaapritme hebben.  Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. Uit ervaring blijkt dat veel baby’s na een sessie in de Baby Spa een langer middag dutje dan normaal doen, en/of de nacht vaster & langer door slapen.

Goed voor de spieren, longen en het hart

Een float sessie voor een baby staat gelijk aan een uur intensief sporten voor volwassenen. Naast ontspanning is het dus ook een echte workout. De bewegingen helpen bij het versterken van de spieren en het hart van de baby. Ook vergroot het de long inhoud, wat dan weer de reflux kan verminderen.

Positief effect op de spijsvertering

Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang. In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook weer krampjes tegen te gaan.